/*Blog Module equal*/

WERKWIJZE

In mijn werk begeleid ik mensen om de weg naar binnen te gaan.
Het is het realiseren van ons diepste verlangen. Het verlangen naar heelheid. Het is vaak een sluimerend verlangen. Het laat zich keer op keer kennen, op soms onnavolgbare en soms ook pijnlijke wijze. Totdat we het serieus nemen, oppakken, ons omdraaien en de weg naar binnen durven aan te gaan.

Vaak blijkt dat de meeste mensen grote delen van zichzelf hebben verloren onderweg en achtergelaten op een veel jongere leeftijd. Zolang we deze delen niet integreren, zullen negatieve gedachten, pijnlijke emoties, fysieke klachten en/of problemen en stagnaties in relaties en situaties ons wakker blijven schudden. Dit frustreert en kost veel waardevolle energie van ons. Door de verbinding met ons lichaam te herstellen, gaan we samenvallen met wie we werkelijk zijn.

Als (psychosomatisch) fysiotherapeut ben ik gericht op het lichaam en de beweging. Waar in ons lichaam stokt het? Wanneer stokt het? Kun je bij je lijf blijven of vlucht je naar je hoofd, naar het denken of piekeren? Hoe kom je weer in beweging? Het is moeilijk om bij jezelf aanwezig te blijven wanneer het (emotioneel) pijn doet, wanneer het schuurt.

Binnen de opleidingen die ik aanreik gaan we dan ook voor een belangrijk deel lichaamsgericht aan de slag. Dit maakt dat de inzichten die je opdoet niet alleen in je hoofd nestelen, maar (vooral) ook in je lijf. Dit is van essentieel belang om daadwerkelijk tot fundamentele verandering en groei te komen van jouw potentieel.

Graag loop ik een stukje met je mee, om op ontdekkingstocht te gaan. Op zoek naar jouw verborgen schatten, naar de bron, naar de oorsprong.

Om voldoende aandacht te schenken aan de individuele cursist werk ik naast individuele begeleiding, met kleine groepen van 8 tot 12 personen.

DAAR WAAR BREUKLIJNEN KRACHTLIJNEN WORDEN...

THEORIEEN

In mijn werk maak ik gebruik van een unieke combinatie van de volgende theorieën en modellen:
• Systemisch werken;
• NLP (neurolinguistisch programmeren);
• TA (transactionele analyse);
• Lichaamswerk.

De kennis en ervaring van deze stromingen heb ik grotendeels opgedaan bij Phoenix Opleidingen. Tevens maak ik ook gebruik van de volgende werkwijzen en inzichten:
• Cognitieve gedragstherapie (RET)
• ACT (acceptance Commitment Therapie)
• Oplossingsgericht coachen
• Mindfulness
• Zijnsoriëntatie
• Boeddhisme

Deze kennis en ervaring heb ik opgedaan bij interne opleiding van Ciran en de school voor Zijnsoriëntatie, alsmede verkregen boeddhistische zen meester Maurice Genko Knegtel Roshi (Izen).

“Daar waar je struikelt, ligt je schat”

Joseph Cambel

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wij houden je graag op de hoogte van kortingsacties, updates en nieuws. 

Je bent succesvol ingeschreven!