/*Blog Module equal*/

FAMILIEOPSTELLINGEN

Bij G-ode familieopstellingen kom je lezingen, stilteweekenden, wandeltochten, kennismakingsavonden tegen op het gebied van actuele vragen die spelen in de samenleving of in jezelf. Voor iedereen die ruimte wil ervaren en zichzelf wil ontmoeten. Er is niets mooiers dan jezelf te ontmoeten in contact met de ander.

Als ik blijf kijken zoals ik altijd gekeken heb, blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht, blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd, blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan, blijft mij overkomen wat mij altijd overkwam

Maar als ik mijn ogen sluit en voel mijn ware zelf van binnen, dan kom ik deze cirkel uit en kan steeds opnieuw beginnen

INFORMATIE EN KOSTEN
workshop systemisch werken, familieopstelling

Deelnemen aan een opstelling:
Je kunt je aanmelden als vraagsteller of als representant. Ook als representant verkrijg je waardevolle inzichten vanuit de positie waarin je geplaatst wordt. Wanneer je vraagsteller bent, dan kan het zijn dat je wordt gevraagd om iemand tijdens de andere opstellingen te representeren.

WANNEER

 22 september, 6 oktober en 20 oktober 2023

Van 10.00 tot 17.00 uur.
Inloop vanaf 9.45 uur.

LOCATIE
Utrecht

KOSTEN
€ 95,- voor vraaginbrengers

De workshop worden verzorgd inclusief koffie, thee en een kleine versnapering (alles biologisch); lunch is niet inbegrepen.

WORKSHOP SYSTEMISCH WERKEN, FAMILIEOPSTELLING

Een familieopstelling is een bijzonder fenomeen. Het biedt de mogelijkheid om patronen aan het licht te brengen die diep verborgen liggen in ons (collectief) onderbewuste. Loop je ergens tegenaan in je leven en krijg je het maar niet veranderd of omgedraaid, dan geeft een opstelling je de mogelijkheid tot een totaal andere kijk en ingang op de vaak onbewust pijnlijke kwestie.

Vanaf onze geboorte maken we deel uit van systemen, zoals ons gezin, familie, school, geloof, werk en land. Al deze systemen hebben hun eigen “regels en wetten”, soms expliciet, veelal impliciet. Al deze systemen hebben invloed, echter ons systeem van herkomst, onze familie, heeft een doorslaggevende invloed op hoe wij ons leven leven en ervaren. Bewust of onbewust houden we ons aan de “wetten en regels” die in ons vanuit het familiesysteem zijn aangereikt en/of opgelegd.

Een familieopstelling is een prachtige methode om zicht- en voelbaar te maken wat er in jouw systeem speelt. Belemmeringen en verstrikkingen worden zichtbaar, verborgen dynamieken worden helder en nieuwe openingen ontvouwen zich. Uitgangspunt is eerbied voor de plek van mensen binnen het grote geheel.

Een opstelling wordt uitgevoerd binnen een kleine groep en voltrekt zich aan de hand van een door jou ingebrachte vraag of thema. We zullen de vraag kort verkennen, waarna je representanten uit de groep kiest voor jezelf en je familieleden. Je plaatst ze intuïtief in de ruimte. Het kan ook zijn dat representanten staan voor het lot, het leven, de dood, een symbool, werk of ziekte. Er ontvouwt zich een soort “tableau vivant”. Deze representanten stellen zich vanuit een innerlijke beweging op in de ruimte en geven daarmee een beeld weer dat informatie geeft over het familiesysteem van de cliënt.

Het was zoals het was, dat verandert niet, maar een opstelling geeft je nieuwe inzichten over jezelf, je plek en de onderlinge verhoudingen binnen je familiesysteem. De opening komt vanuit het systeem zelf, wat kan leiden tot heling of meer innerlijke rust.

VOOR WIE?
Voor iedereen die ergens in vastloopt of terugkerende patronen in het leven ervaart, en daar niet of moeilijk uit komt.
• Als je jezelf graag wil bevrijden van belemmerende patronen, zowel privé als op het werk.
• Als je in een gezonde verbinding wil komen met je ouders, je kinderen of andere familieleden.
• Wanneer je inzicht wil krijgen in familieconflicten en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan.
• Wanneer je inzicht wil krijgen in een werkconflict en daar op een goede manier mee wil kunnen omgaan.
• Als je graag duidelijkheid wil krijgen over je partnerrelatie en hier (alleen of samen) aan wil werken. Is het mogelijk om de verbinding en liefde (weer) te herstellen en te verstevigen?
• Als je inzicht wil krijgen over het wel of niet kunnen aangaan van een partnerrelatie.
• Wanneer je graag (weer) verbinding wil voelen met andere mensen en met het leven.
• Als je je draai of je doel in het leven niet kan vinden.
• Wanneer je inzicht en beweging wil krijgen in onverklaarbare gevoelens van angst, verdriet, woede, schuldgevoelens of het gevoel er niet bij te horen.
• Wanneer je last hebt van verslavingen of overheersende seksuele gevoelens en daar graag inzicht en verandering in wil krijgen.
• Wanneer je last hebt van depressies, een psychische aandoening of suïcidale neigingen en heel graag hier meer grip op en inzicht in wil krijgen. 
• Als je last hebt van fysieke klachten of een chronische ziekte en nog niets echt geholpen heeft.
• Voor allerlei zaken die aan je knagen of zich blijven herhalen in je leven, maar waar je je vinger niet op kunt leggen.
• Als lid van een samengesteld gezin, waarbinnen je spanningen en problemen ervaart.
• En als je al veel persoonlijk werk hebt verricht maar het gevoel blijft hebben nog niet bij de kern te zijn uitgekomen.
• Ook ouders kunnen een vraag inbrengen voor hun kind dat vastloopt en/of moeilijk uit belemmerende patronen kan komen, thuis of op school. Het kind hoeft overigens zelf niet bij de opstelling aanwezig te zijn.

“What in your life is calling you,
When all the noise is silenced,
The meeting is adjourned…
The lists laid aside,
And the Wild Iris blooms
By itself
In the dark forest…
What still pulls on your soul?”

Rumi

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wij houden je graag op de hoogte van kortingsacties, updates en nieuws. 

Je bent succesvol ingeschreven!