/*Blog Module equal*/

OPLEIDINGEN

For what is the body? The body is merely the visibility of the soul, the psyche; and the soul is the psychological experience of the body. So, it is really one and the same thing…. Soul and body are not two things, they are one

C.G. Jung

INFORMATIE EN KOSTEN
integrale fysiotherapie

 WANNEER

 september 2023

 januari 2024

  DUUR

 6 maanden, 10 bijeenkomsten

 LOCATIE

De Lindenhorst, Hoofdstraat 260 3972 LL Driebergen

 De opleiding wordt verzorgd inclusief koffie, thee en lunch.

 NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Schrijf je dan hier in voor de online informatiebijeenkomst op 11 februari of 11 maart 2021 om 20.00 uur. Hierin vertel ik meer over de opleiding en er is ruimte om vragen te stellen.

 

INTEGRALE FYSIOTHERAPIE

Aanraken op de binnengrens

HERKEN JE DIT?

 • Wil je de verantwoordelijkheid rondom het herstel van de cliënt duidelijk bij de cliënt beleggen?
 • Ervaar jij dat cliënten soms andere verwachtingen hebben rondom behandeling en herstel?
 • Merk je op dat emotionele trauma’s of imprints sporen hebben achtergelaten, ook in het fysieke lichaam van de cliënt?
 • Merk jij op dat behalve fysieke klachten de cliënt ook vaak emotionele problemen ervaart of op andere terreinen vastloopt?
 • Wil je behalve op de fysieke laag ook op de mentale, emotionele en identiteitslaag van de cliënt werken? En elkaar daar ontmoeten?

“Alles wat is verdrongen naar het onbewuste heeft sporen nagelaten in het lichaam. Het stokt en verkrampt. Het lichaam geeft een signaal dat er iets nog graag gezien wil worden. Wanneer deze afgesplitste inhoud naar het bewustzijn wordt gehaald en de emotie wordt toegelaten kan het weer gaan stromen”

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN WANNEER JE JE CLIËNT OOK OP EEN DIEPERE LAAG KAN AANRAKEN EN BEGELEIDEN NAAR GROEI EN HELING?

Aanraken op de buitengrens – via het lichaam – is vooral ondersteunend wanneer je ook kijkt  naar het innerlijk signaal dat deze lichamelijke pijn afgeeft. Wat wil deze pijn vertellen? Waar zijn het de sporen van? Welke diepe emotionele imprints liggen in de biografie van de cliënt of zijn transgenerationeel (door zijn ouders en voorouders) aan hem doorgegeven? Wat is zijn script en zijn overlevingsstrategie? En hoe kan hij aanwezig blijven in zijn lichaam?

Door jezelf en de cliënt dergelijke vragen te stellen, ga je aanraken op ‘de binnengrens’: iemands innerlijke wereld, zijn drijfveren, zijn angsten, zijn emoties, zijn identiteit.

DIT LEER JE:

 • Hoe je de cliënt begeleidt naar het ontwikkelen van herstelbevorderend gedrag en persoonlijk leiderschap
 • Ontdekken hoe diepe emotionele imprints – hetzij uit de eigen biografie, hetzij transgenerationeel – hun uitwerking hebben op het lichaam en herstel belemmeren
 • Hoe het overlevingsmechanisme van de cliënt zichzelf heeft vastgezet waardoor gebeurtenissen en patronen zich blijven herhalen
 • Hoe je gefragmenteerde delen ophaalt uit het onderbewustzijn en deze integreert in het bewustzijn
 • Te kijken en te luisteren met een innerlijk zintuig naar de houding en de beweging van de cliënt en deze te interpreteren
 • De cliënt zo te ontmoeten dat er een veilige basis is om te veranderen. Dit vraagt om een innerlijke houding van aanwezigheid en de bereidheid ‘ja’ te zeggen tegen wat er is. Dit vraagt er ook om dat jij de weg bent voorgegaan.
 • Jezelf in te zetten als instrument.

We maken gebruik van kennis en inzicht vanuit de neurobiologie, Jungiaanse therapie, TA, systemisch werk, energetisch lichaamswerk, psychosomatische fysiotherapie, haptonomie, mindfulness, ACT, traumawerk, karakterstructuren en Tai Chi Qi Gong, alles toegepast op het fysiotherapeutisch handelen.

RESULTAAT

Na deze opleiding heb jij als fysiotherapeut een bredere en integrale kijk op het gezond functioneren van de cliënt. Je hebt kennis, inzicht en tools in handen om je cliënt op meerdere lagen te begeleiden, zodat de cliënt zijn breuklijnen omzet in krachtlijnen. Jijzelf én de cliënt verkrijgen en ervaren meer zelfkennis, autonomie, vertrouwen, heelheid, liefde en vrijheid.

VOOR WIE

Fysiotherapeuten, oefentherapeuten (Cesar/Mensendieck), coaches, haptotherapeuten, (para) medici

Voorafgaand aan de opleiding vindt er een intake plaats. En bij deelname aan deze opleiding ben je bereid om persoonlijke thema’s in te brengen, zodat je aan den lijve ondervindt wat het voor de cliënt inhoudt en voor kunt gaan in je rol als integraal fysiotherapeut.

DOOR WIE

G-ode opleiding & ontwikkeling; Geke Bouwman, systemisch coach en trainer bij G-ode opleiding & ontwikkeling, psychosomatisch fysiotherapeut en docent fysiotherapie.

Gastdocent Isabelle Schneider, lichaamsgericht begeleider/coach in eigen praktijk, ITIP school voor leven en werk, Better Be Me, Izen Integrale Zen, verzorgt het onderdeel energetisch en lichaamsgericht werken.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wij houden je graag op de hoogte van kortingsacties, updates en nieuws. 

Je bent succesvol ingeschreven!