/*Blog Module equal*/

OPLEIDINGEN

For what is the body? The body is merely the visibility of the soul, the psyche; and the soul is the psychological experience of the body. So, it is really one and the same thing…. Soul and body are not two things, they are one

C.G. Jung

INFORMATIE EN KOSTEN
integrale fysiotherapie

 WANNEER

 Pilotweekend 15 en 16 mei 2021

 11 en 12 september 2021

  DUUR

 6 maanden, 10 bijeenkomsten

 LOCATIE

De Bronhoeve, Ossenwaard 14, Cothen

 De opleiding wordt verzorgd inclusief koffie, thee en lunch.

 NIEUWSGIERIG GEWORDEN?

Schrijf je dan hier in voor de online informatiebijeenkomst op 11 februari of 11 maart 2021 om 20.00 uur. Hierin vertel ik meer over de opleiding en er is ruimte om vragen te stellen.

 

INTEGRALE FYSIOTHERAPIE

Aanraken op de binnengrens

HERKEN JE DIT?

 • Wil je de verantwoordelijkheid rondom het herstel van de cliënt duidelijk bij de cliënt beleggen?
 • Ervaar jij dat cliënten soms andere verwachtingen hebben rondom behandeling en herstel?
 • Merk je op dat emotionele trauma’s of imprints sporen hebben achtergelaten, ook in het fysieke lichaam van de cliënt?
 • Merk jij op dat behalve fysieke klachten de cliënt ook vaak emotionele problemen ervaart of op andere terreinen vastloopt?
 • Wil je behalve op de fysieke laag ook op de mentale, emotionele en identiteitslaag van de cliënt werken? En elkaar daar ontmoeten?

“Alles wat is verdrongen naar het onbewuste heeft sporen nagelaten in het lichaam. Het stokt en verkrampt. Het lichaam geeft een signaal dat er iets nog graag gezien wil worden. Wanneer deze afgesplitste inhoud naar het bewustzijn wordt gehaald en de emotie wordt toegelaten kan het weer gaan stromen”

HOE ZOU HET VOOR JE ZIJN WANNEER JE JE CLIËNT OOK OP EEN DIEPERE LAAG KAN AANRAKEN EN BEGELEIDEN NAAR GROEI EN HELING?

Aanraken op de buitengrens – via het lichaam – is vooral ondersteunend wanneer je ook kijkt  naar het innerlijk signaal dat deze lichamelijke pijn afgeeft. Wat wil deze pijn vertellen? Waar zijn het de sporen van? Welke diepe emotionele imprints liggen in de biografie van de cliënt of zijn transgenerationeel (door zijn ouders en voorouders) aan hem doorgegeven? Wat is zijn script en zijn overlevingsstrategie? En hoe kan hij aanwezig blijven in zijn lichaam?

Door jezelf en de cliënt dergelijke vragen te stellen, ga je aanraken op ‘de binnengrens’: iemands innerlijke wereld, zijn drijfveren, zijn angsten, zijn emoties, zijn identiteit.

DIT LEER JE:

 • Hoe je de cliënt begeleidt naar het ontwikkelen van herstelbevorderend gedrag en persoonlijk leiderschap
 • Ontdekken hoe diepe emotionele imprints – hetzij uit de eigen biografie, hetzij transgenerationeel – hun uitwerking hebben op het lichaam en herstel belemmeren
 • Hoe het overlevingsmechanisme van de cliënt zichzelf heeft vastgezet waardoor gebeurtenissen en patronen zich blijven herhalen
 • Hoe je gefragmenteerde delen ophaalt uit het onderbewustzijn en deze integreert in het bewustzijn
 • Te kijken en te luisteren met een innerlijk zintuig naar de houding en de beweging van de cliënt en deze te interpreteren
 • De cliënt zo te ontmoeten dat er een veilige basis is om te veranderen. Dit vraagt om een innerlijke houding van aanwezigheid en de bereidheid ‘ja’ te zeggen tegen wat er is. Dit vraagt er ook om dat jij de weg bent voorgegaan.
 • Jezelf in te zetten als instrument.

We maken gebruik van kennis en inzicht vanuit de neurobiologie, Jungiaanse therapie, TA, systemisch werk, energetisch lichaamswerk, psychosomatische fysiotherapie, haptonomie, mindfulness, ACT, traumawerk, karakterstructuren en Tai Chi Qi Gong, alles toegepast op het fysiotherapeutisch handelen.

RESULTAAT

Na deze opleiding heb jij als fysiotherapeut een bredere en integrale kijk op het gezond functioneren van de cliënt. Je hebt kennis, inzicht en tools in handen om je cliënt op meerdere lagen te begeleiden, zodat de cliënt zijn breuklijnen omzet in krachtlijnen. Jijzelf én de cliënt verkrijgen en ervaren meer zelfkennis, autonomie, vertrouwen, heelheid, liefde en vrijheid.

VOOR WIE

Fysiotherapeuten, oefentherapeuten (Cesar/Mensendieck), coaches, haptotherapeuten, (para) medici

Voorafgaand aan de opleiding vindt er een intake plaats. En bij deelname aan deze opleiding ben je bereid om persoonlijke thema’s in te brengen, zodat je aan den lijve ondervindt wat het voor de cliënt inhoudt en voor kunt gaan in je rol als integraal fysiotherapeut.

DOOR WIE

G-ode opleiding & ontwikkeling; Geke Bouwman, systemisch coach en trainer bij G-ode opleiding & ontwikkeling, psychosomatisch fysiotherapeut en docent fysiotherapie.

Gastdocent Isabelle Schneider, lichaamsgericht begeleider/coach in eigen praktijk, ITIP school voor leven en werk, Better Be Me, Izen Integrale Zen, verzorgt het onderdeel energetisch en lichaamsgericht werken.

INFORMATIE EN KOSTEN
tussen herkomst en bestemming

WANNEER
19  en 20 maart 2021
16 en 17 april 2021
21 2n 22 mei 2021
11 en 12 juni 2021

LOCATIE
De Bronhoeve, Ossenwaard 14, 3945 PG Cothen

.

TUSSEN HERKOMST EN BESTEMMING
WORDEN WIE JE BENT

De training tussen herkomst en bestemming, worden wie je bent, gaat over thuiskomen bij jezelf. Samenvallen met wie je in essentie bent en vandaaruit het leven kunnen dienen.

Er ontstaat een moeiteloosheid en een overgave aan wat er is en ook aan wat er niet is.

De ik-kramp verdwijnt en je ontmoet jezelf, de ander en het leven vanuit een veel rustiger en liefdevoller perspectief.

Je komt meer ‘in sync’, in synchroniciteit met het leven. Je leert surfen op de golfen. Er komt meer ruimte in je ik-structuur, waardoor je je ook vrijer voelt. Je ziet dat veel gedachtes en overtuigingen op illusies zijn gebaseerd die je in de greep houden, waardoor je blijft herhalen wat je zo goed kent.

Vaak liggen transgenerationele, geboorte-, vroeg kinderlijke-, liefdestrauma’s of anderszins impactvolle ervaringen ten grondslag aan de overlevingsstrategieën die wij als mens zijn gaan hanteren. We hebben onszelf afgesplitst van wie we zijn. En deze delen zijn terecht gekomen in ons onderbewuste waar ze een deel van onze schaduw vormen. Deze delen projecteren we buiten onszelf. We komen ze tegen in andere mensen, onze geliefdes, in situaties op werk en thuis. Deze delen leren kennen er verantwoording voor nemen en andere keuzes leren maken, antwoord geven vanaf de plek die er voor jou is, leidt ertoe dat er ook andere ervaringen plaatsvinden. Het leidt er ook toe dat je beter weet wie je bent. En wat je echte verlangen is. Essentieel daarvoor is aanwezig zijn. Aanwezig in je lijf. Het vuur niet uit laten gaan, maar brandend houden.

De training is opgebouwd uit de volgende 2-daagse modules, die je ook apart kunt volgen:

1) Liefde uit velden van herkomst

Binnen deze module ga je onderzoeken hoe je familiesysteem in elkaar zit. Welke wetten gelden er en waar ben je loyaal aan. Waar kom je vandaan? Want dat bepaalt voor een groot deel je identiteit. Wij mensen komen voort uit velden van relaties en onze identiteit is een in samenhang vastgelegd punt. Welke plek ben je in gaan nemen in het systeem? Welke bewegingen ben je daar gaan maken? Je maakt een genogram van jouw familie, zodat je weet welke impactvolle gebeurtenissen hebben plaatsgevonden, die in de overlevering en de overleving nog zijn invloed hebben. Wat ben je gaan dragen en hoe speelt het geweten hier een rol. Maar ook welke talenten je hebt meegekregen en welke parels zijn er geslepen zijn.

2) “Dit ben ik”

Deze module gaat over je eigen gezin van herkomst, welke imprints heb je meegekregen.. Welke diepe overtuigingen hebben je gedrag beïnvloedt. Hoe heeft je ego zich ontwikkeld of ingewikkeld. Welke maskers heb je ontwikkeld. En welke strategieën ben je gaan gebruiken. Magische beweging. Welke kracht ligt daarin? Maar ook welke schaduwkant heeft deze strategie? Je word je bewust van de projecties, de overdracht. Schuld, schaamte en autonomie zijn belangrijk. Maar ook hier is het leren gaan staan op je eigen plek is essentieel. De plek die er voor jou is, zodat het leven weer kan stromen. De helende beweging uit te voeren en de taak die er voor jou ligt op je te nemen.

3) Het wakker kussen van je ziel; trauma en integratie

Tijdens deze module staan we nog meer bij de wond die je bij je (onbewust) bij je draagt. Je leert deze te dragen en te containen. Welke impactvolle ervaringen hebben (in jouw kindertijd) plaats gevonden. Waar ben je nog zo in trance dat je je er niet bewust van bent dat ze er zijn. We gaan op zoek in het onderbewustzijn en integreren deze inhouden in je bewuste zijn. Hoe speelt existentiële angst en eenzaamheid hier een rol. Hoe herhaal je deze diepe imprints op een bepaalde laag en hoe kun je komen tot heling?

4) Relaties: contact en ontmoeten

Tijdens deze module staat het contact tussen jou en jezelf en jou en de ander centraal. Hoe maak je contact en neem je ook weer afscheid. Hoe laat je jezelf zien. Breng je binnen naar buiten in contact met de ander. Wat verwacht of haal je bij een ander, dat je eigenlijk eerst hebt op te halen binnen jezelf?

5)  En dit is mijn bestemming; hier word ik toe geroepen

Deze module is erop gericht om te leren luisteren naar de roep van jouw ziel. Hoe kun jij dienend aanwezig zijn, zonder zelf te verdwijnen. Waar heb je aan te nemen dat wat er is, zodat je meer met de stroom kunt meebewegen. Werk en leven; hoe vertaal je situaties op je werk naar jezelf. Kom erachter waarom je steeds iets blijft herhalen.

Voor wie?

Voor mensen die een loopbaantraject, outplacement of reintegratietraject in groepsverband willen volgen. Voor iedereen die ergens in vastloopt of terugkerende patronen in het leven en werk ervaart, en daar niet of moeilijk uit komt. Die inzicht wil verkrijgen in zichzelf. En wil leven vanuit vertrouwen.

Je krijgt inzicht in wie je bent, wat je overlevingspatronen zijn, waar je kwaliteiten liggen en wat de roep van je ziel is.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wij houden je graag op de hoogte van kortingsacties, updates en nieuws. 

Je bent succesvol ingeschreven!